T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Ayşe Çarmıklı Ortaokulu

Tarihçe

1. OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı adına İstanbul Valiliği/Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever Ali Rıza Çarmıklı tarafından 1991 yılında 4 derslikli prefabrik bir bina olarak inşa edilmiştir. 1991-1992 yılında normal öğretim yapılmış daha sonraki yıllarda ikili öğretime geçmiştir.

    

Okulumuz Sancaktepe Belediyesi sınırları içerisinde hizmet vermektedir. 1996-1997 yıllarında dar gelirli aileler diğer yerleşim yerlerini bırakarak bu bölgeye göç etmeye başlamışlardır. Bu sebepten dolayı okulun öğrenci mevcudu her geçen yıl neredeyse yüzde yüz artmıştır. 4 derslik prefabrik ve dışardan kiralanan inşaatlarda eğitim-öğretim, sınıfların 90-110´a ulaşan  mevcutlarıyla aşırı zorlanmaya başlamıştır.

    

Bu durum okul müdürleri, öğretmenler ve velilerle birlikte yeni bir okulun yapılması için ellerinden gelen tüm çabayı harcayıp, yetkililere gerekli inceleme ve araştırmaları yaptırarak mevcut okulun 4 derslikli halinin yetersiz olduğunu rapor etmeleriyle yeni bir okulun yapılmasına karar verilmiştir.

     İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Yenidoğan Belediyesi ve daha önce Çarmıklı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çarmıklı'nın annesi adına 5 yıl önce yaptırdığı 4 derslikli prefabrik ilkokulun yıkılarak yerine devlet ile vatandaş işbirliği içerisinde 30 derslikli yeni bir ilköğretim okulu yapılmasına karar verilmiştir.

     Hayırsever Ali Rıza Çarmıklı yeni okul için 15 milyar lira katkıda bulunmuş ve 30 derslikli ilköğretim okulu 1997-1998 yılında eğitim-öğretime açılmıştır.

     Bölgenin hızla göç alması dolayısıyla yeni bir okul ihtiyacını doğurmuştur. 2011 yılında İl Özel İdaresinin kararı ile inşaatına başlanan okulumuz Ayşe Çarmıklı Ortaokulu Ayşe Çarmıklı İlkokulu'nun ek binası olarak 2013-2014  eğitim-eğretim yılında faaliyete başlamıştır.

       Okulumuzda 17 adet derslik, 1 adet Bilgisayar Laboratuvarı, 1 adet Fen Laboratuvarı bulunmaktadır.

İÇ MAHAL FONKSİYONLARI:

BODRUM KAT: Sığınaklar, Ana Tablo (Elektrik) Odası, Su Deposu, Kazan Dairesi, Müştemilat (Kapıcı Dairesi)

ZEMİN KAT: 4 Adet Derslik, Müdür Yardımcısı Odası, Rehberlik Odası

1.KAT: 3 Adet Derslik, Öğretmenler Odası, Müdür Odası, Müdür Yardımcısı Odası

2. KAT: 6 Adet Derslik

3. KAT: 4 Adet Derslik, 1 Adet Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Adet Fen Laboratuvarı

 

ÇATI KATI: Asansör Makine Dairesi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2017 - Güncelleme: 06.12.2021 10:58 - Görüntülenme: 1680
  Beğen | 6  kişi beğendi